Kan aan de zaan

KAN aan de Zaan: een echt bijzondere buurt

KAN aan de Zaan heeft straks een unieke combinatie van grotere gebouwen naast kleine straatjes met huizen. De toekomstige buurt past precies bij het karakter van deze unieke plek. Met karakteristieke ontwerpen die de Zaanse mix tot leven brengen. Zaanse huisjes met de charme van authentieke plattelandswoningen staan er vlak naast stoer en monumentaal industrieel ontworpen panden. Daartussenin vind je een wereld aan ruimte. Voor ontmoeting én voor rust en privacy.Karakteristieke gebouwen aan de kop

Aan de kop van de straten komen karakteristieke gebouwen. Ze heten je officieel welkom in de wijk. Wat statig en formeel, met een herkenbare stijl en wisselende kleuren. Het is een stedelijke straatwand met een ingetogen ontwerp. Met metselwerk in warme kleuren. Afwerking van de fijnere details in hout. En een enkele houten gevel. Daken die in hoogte verspringen. En balkons aan de straatzijde.

Zaans wonen in het midden

In de twee woonstraten vind je typisch Zaanse (rij)woningen en appartementen van vier tot zes bouwlagen. Schuine daken, puntdaken, met of zonder dakkapel, geen huis is hier hetzelfde. Typisch Zaans is ook de knusse breedte van de huizen en de verlaagde daklijsten.

Zaans wonen in het midden
Kan aan de zaan

Fabrieksachtig wonen in alzijdige gebouwen

Aan de Oostkant en langs de zaan komen fabrieksachtige woongebouwen. Met hun stoere stijl zijn ze de boegbeelden van de wijk. Naast baksteen zie je ook beton, staal en glas als bouwmateriaal.

Huisjes aan de Zaan

Aan de Oostkant vind je eigenzinnige kleine huisjes. Met de kenmerkende kleuren, kapvormige daken en een traditionele houten afwerkingen. Net als de historische voorbeelden hebben ze hun voordeur in de tuin en is er ruimte voor groen. Ook hier zijn de ontwerpen afwisselend en gedurfd. Eigentijdse variaties op de plaatselijke tradities en tegelijkertijd verrassend eigentijds, maken ze de Zaanse mix compleet.

Buiten deel je met elkaar, binnen is van jezelf

Het typisch Zaanse karakter vind je straks ook terug in de buitenruimte. Met openbaar en privé-groen, vlak naast elkaar. Buiten de deur deel je hier de ruimte en de weg met elkaar. Je houdt hier rekening met elkaar en hebt respect voor elkaars privacy. Veel verschillende mensen voelen zich hier thuis. Zo vormen ook de bewoners samen een Zaanse mix van mensen.